nieuws

Winkels Henk.nl waarschijnlijk na de kerst dicht

Winkels Henk.nl waarschijnlijk na de kerst dicht
Winkels Henk.nl waarschijnlijk na de kerst dicht
De kledingwinkels van Henk.nl blijven nog tot de kerst open, daarna valt hoogstwaarschijnlijk het doek. Dat zegt curator Jeroen Reiziger van de failliete modeketen, meldt RTV Drenthe. In Overijssel zijn nu nog vestigingen in Slagharen, Staphorst, Kampen en Zwolle open.
Volgens de curator wordt de kans op een doorstart steeds kleiner. Er is maar één partij die de formule van Henk.nl wil voortzetten. Dit bedrijf zou slechts 10 van de 63 zaken willen overnemen. Andere bedrijven hebben alleen belangstelling voor een overname van de locaties.
Henk.nl werd begin november failliet verklaard. Sindsdien zijn nog vijftig vestigingen open, voor het uitverkopen van de collectie. Het personeel is nog tot de kerst in dienst bij het bedrijf.
Curator Reiziger verwacht met de faillissementsverkoop twee miljoen euro binnen te halen. De totale schuldenlast van het Henk.nl bedraagt ruim zes miljoen euro. Grootste schuldeiser is de Rabobank, gevolgd door leveranciers, de Belastingdienst en het personeel van Henk.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.