nieuws

Midwinterhoorn blazen op hoogste gebouw Overijssel: Alphatoren Enschede

Sinds vorige week zondag is het geluid van de midwinterhoorn weer volop te horen in Overijssel. Maar vandaag klonk de 'oale roop' wel vanaf een hele bijzondere plek: Vanaf de Alphatoren in Enschede, het hoogste gebouw van Overijssel.
De Alphatoren is 101 meter hoog en staat aan de Boulevard 1945 in Enschede. Het blazen werd gedaan tussen half negen en negen uur 's avonds door de Enschedese Midwinterhoornblazers en de Vanekerblazers in het bijzijn van bewoners van de toren. Naar eigen zeggen is het voor het eerst dat van zo'n hoogte midwinterhoorn is geblazen.

Beelden

Het midwinterhoornblazen is dit jaar uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Volgens de bewoners die erbij waren werd de roep vanaf de toren beantwoord. Door de mist was niet te achterhalen waar het geluid vandaan kwam. Het leverde bijzondere beelden op.

Fotowedstrijd

De Alphatoren is sinds afgelopen weekend vanwege de feestdagen weer prachtig versierd met rood, blauw en groene LED-verlichting. Die LED-verlichting is er gekomen op initiatief van de bewoners. Dankzij de verlichting doet de toren nu denken aan de Empire State Building in New York.
Via de Facebookpagina van de toren is er een fotowedstrijd uitgeschreven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.