nieuws

Zwolle trekt ruim 365 duizend euro uit voor evenementen in 2014

Stadsfestival Zwolle 2013
Stadsfestival Zwolle 2013
Het Stadsfestival, de Halve Marathon Zwolle, Bevrijdingsfestival Overijssel en bijvoorbeeld het Klinkerfestival krijgen komend jaar een gemeentelijke subsidie. Zwolle trekt in totaal ruim 365 duizend euro uit voor evenementen die volgens de gemeente bijdragen aan een levendige, aantrekkelijke stad en die daarmee de economie stimuleren.
De grootste bijdragen gaan naar het Stadsfestival (110 duizend euro) en het Bevrijdingsfestival Overijssel (89.722). Daarnaast gaat geld naar het Bartjens Rekendictee, de Carnavalsoptocht, de Konings/-nacht en herdenking, de Halve Marathon, de intocht van Sinterklaas, het Klinkerfestival, de Omloop IJsseldelta, de Ster van Zwolle, Zwolle Unlimited, en het Stratenfestival.

Lager budget dan in 2013

Het budget voor 2014 ligt 60 duizend euro lager dan voor het nog lopende evenementenjaar. Dat komt volgens de gemeente doordat het budget deels wordt bepaald door inkomsten van de zomerkermis in Zwolle. En die inkomsten waren dit jaar lager dan voorheen. Daarnaast wil de stad bezuinigen op evenementen.
In totaal werd door 19 partijen een subsidie-aanvraag ingediend, gezamenlijk vroegen zij de gemeente om 500 duizend euro. Vervolgens werd geselecteerd op bijvoorbeeld de toeristische aantrekkingskracht die uitgaat van het evenement. Ook werd gekeken naar het versterken van het culturele of sportieve klimaat en of een evenement het imago van de stad verbetert. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.