nieuws

Coalitiepartijen provincie Overijssel proberen crisis te voorkomen in Zwolle

Op het provinciehuis in Zwolle zijn de coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en SGP bij elkaar gekomen voor overleg om een politieke crisis te voorkomen. Binnen de coalitie is onenigheid ontstaan over de weg N340 tussen Ommen en Zwolle.
Aanleiding is de aangekondigde steun van de VVD voor een voorstel van de oppositie om ruim 120 miljoen euro te bezuinigen op de reconstructie van de N340. De VVD kondigde de wijziging van standpunt aan in de media, zonder vooraf overleg te hebben met de coalitiepartijen. Dat heeft tot frustratie geleid bij met name het CDA.
De sfeer was vanochtend gespannen, maar alle partijen hebben wel goede hoop er samen uit te komen. Het overleg duurt tot ongeveer elf uur. Daarna komen de coalitiepartijen onderling bij elkaar om over de kwestie te praten. Om twee uur begint de vergadering van Provinciale Staten waar een eventuele bezuiniging op de N340 waarschijnlijk aan de agenda wordt toegevoegd. Later vandaag volgt de stemming en wordt duidelijk of de voorgestelde bezuiniging van de oppositie met steun van de VVD wordt doorgezet.

Oppositie hoopt op breuk

Frank Futselaar van oppositiepartij SP hoopt dat de crisis leidt tot een breuk binnen de coalitie, zodat andere partijen een kans krijgen om de provincie te besturen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.