nieuws

Enschedeër Damink loopt dag bij Twente Milieu tijdens Nationale Werk Bezoekdag

Werkzoekenden kunnen vandaag een dag bij een bedrijf meelopen om ervaring op te doen. Dat gebeurt in het kader van de Nationale Werk Bezoekdag.
Het idee is afkomstig van de Tilburgse hoogleraar arbeidsrecht Ton Wilthagen. Het idee komt er op neer dat een werknemer een werkzoekende uit zijn omgeving meeneemt naar zijn werk. Op die manier kan de werkloze contact leggen met mensen binnen het bedrijf, inspiratie opdoen en zijn netwerk vergroten.

Mee met de vuilniswagen

Peter Damink uit Enschede is nu dertien maanden werkloos en hij zag zijn kans schoon om van deze speciale dag gebruik te maken. Hij meldde zich vanmorgen kort na zevenen aan de poort bij Twente Milieu. Vanmorgen reed hij mee met de vuilniswagen om in Glanerbrug de groencontainers te legen. Vanmiddag laat hij zich informeren bij het bedrijf zelf. Damink hoopt de opgedane ervaring te kunnen gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan.

Achter de schermen meekijken

De eveneens Enschedese werkzoekende Sander Grakist had zich deze week bij makelaarskantoor Ten Hag gemeld voor een dagje meelopen. Hoewel hij zegt niets met de makelaardij te hebben, vindt hij het toch interessant om achter de schermen mee te kijken. Grakist maakte enkele bezichtigingen mee en was aanwezig bij het overleg met een klusjesman over de opknapbeurt van een te verkopen woning.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.