nieuws

Overijssel praat opnieuw over Ganzenakkoord

Een groep ganzen
Een groep ganzen
Overijssel en Gelderland bespreken maandag hoe het vorige week mislukte Ganzenakkoord op provinciaal niveau toch ingevoerd kan worden.
Met het akkoord moet er in het hele land een einde gemaakt worden aan de schade die wordt veroorzaakt door het ganzenoverschot in Nederland. Boeren, natuurbeheerders en overheden hebben jaren onderhandeld over het akkoord, dat vanaf 1 januari van kracht zou worden. Op het laatste nippertje trokken de Friese boeren er de stekker uit.

Zomerganzen bejagen en vergassen

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van Gelderland zei woensdag, op vragen van de provinciale CDA-fractie, dat hij blij is dat de provincies het nu van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zelf mogen regelen. De Randmeren tussen Kampen en Nijkerk en het Rivierengebied zijn gebieden waar de overlast en schade door ganzen groot is.
Gelderland en Overijssel willen overwinterende ganzen met rust laten, maar zomerganzen bejagen en vergassen. Dat was ook in het Ganzenakkoord afgesproken. Vergassen is de meest diervriendelijke methode, maar daarvoor moet de staatssecretaris nog toestemming vragen in Brussel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.