nieuws

Omwonenden N340 in onzekerheid door politieke crisis

Mensen die aan de N340 wonen, weten door het politieke geharrewar niet meer waar ze aan toe zijn. De familie Koggel had zich neergelegd bij het feit dat zij weg moeten van hun woonplek, omdat de N340 wordt verbreed. Dat is onzeker geworden, omdat de provinciale VVD een bom legde onder de plannen.
In plaats van mee te gaan met de coalitie lijkt het erop dat de VVD in het provinciehuis voor een goedkopere en soberder herinrichting van de N340 gaat stemmen. Dat nieuws kwam gisteren als een totale verrassing en coalitie-partner CDA werd onaangenaam verrast. Sinds vanochtend wordt de politieke crisis besproken achter de schermen, omdat vanavond gestemd moet worden over de plannen met de weg.

Syntus ziet kansen

Voor de familie Koggel heeft het vertrouwen in de politiek een flinke knauw gekregen. Zij voelen zich pionnen in een schaakspel die zomaar van links naar rechts worden geschoven. Het gezin had zich namelijk ingesteld op een nieuwe woonplek en was al in een ver stadium met die plannen.
Voor busvervoerder Syntus biedt de politieke crisis mogelijk nieuwe kansen. Syntus is het niet eens met de bezuinigingsplannen op het openbaar vervoer. Als de politiek kiest voor een goedkopere herinrichting van de N340 zouden er zomaar miljoenen euro's vrij kunnen komen voor het openbaar vervoer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.