nieuws

Statenfractie VVD stemt in met versobering plannen N340

De Statenfractie van de VVD heeft vanavond ingestemd met de motie van de oppositie om de plannen voor de N340 tussen Zwolle en Ommen te versoberen. Daarmee gaat de coalitiepartij lijnrecht in tegen de wensen van de andere coalitiepartijen. VVD en CDA denken toch samen verder te kunnen regeren.
De coalitiepartijen zijn de hele dag in overleg geweest om nader tot elkaar te komen. Die overleggen hebben uiteindelijk niets uitgehaald. Tijdens het debat dat aan het einde van de middag begon bleek al snel dat er niets zou veranderen aan het standpunt van de VVD. Dat bleek uiteindelijk ook tijdens de stemming. De motie van de PVV werd met 30 stemmen voor en 16 stemmen tegen aangenomen.

'Motie juridisch onuitvoerbaar'

Fractievoorzitter Reesink van het CDA: "ik ben hier niet blij mee, dit is ontzettend balen. Maar we zullen toch met elkaar verder moeten". Eerder op de dag zei hij nog dat het onaanvaardbaar zou zijn als de VVD anders zou stemmen dat de coalitie. De motie was onaanvaardbaar aldus het CDA. De vraag is nu wat de partij gaat doen nu de motie is aangenomen. Gedeputeerde Staten heeft aangegeven de motie juridisch onuitvoerbaar te vinden.
Nu de motie van de oppositie is aangenomen, wordt er opnieuw gekeken naar de plannen voor de N340. Het is de bedoeling dat de weg voor 120 miljoen euro goedkoper gaat worden, waardoor meer geld overblijft voor andere projecten.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.