nieuws

'Moordenaar pedofiel Diphoorn is onschuldig'

De vermoorde Jan Diphoorn
De vermoorde Jan Diphoorn
De man die eerder dit jaar veroordeeld is voor de moord op oud-Gorenaar Jan Diphoorn, kan het misdrijf niet hebben gepleegd. De raadsman die de veroordeelde man bijstaat, beweert dit te kunnen aantonen in hoger beroep.
De 29-jarige man is eerder dit jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Dat vonnis kwam mede tot stand door de bekentenis van de veroordeelde zelf. De raadsman beweert dat het misdrijf in augustus 2011 is gepleegd door drie mannen. Die zijn ook gezien door een hengelaar ten tijde van het misdrijf. Het hoger beroep dient volgend jaar.

Ruzie om beeldmateriaal

De veroordeelde was vroeger één van de slachtoffers van Diphoorn, die zich vergreep aan meerdere jeugdige, allochtone buurtgenootjes. Hij is daarvoor in 2006 veroordeeld. De veroordeelde eiste in augustus 2011 het beeldmateriaal op dat van het misbruik was gemaakt.
Toen Diphoorn dat weigerde, werd de man woedend en wurgde hij Diphoorn. Het lichaam dumpte hij in het Twentekanaal bij Ambt Delden. Een dag later werd het lichaam in het water gevonden. Het beeldmateriaal van het misbruik werd later door de politie in de woning van Diphoorn gevonden.

Aanwijzingen dat hij hulp heeft gehad

De veroordeelde man biechtte uiteindelijk alles op. De rechtbank vroeg de verdachte tijdens het proces of hij het misdrijf echt alleen had gepleegd. In het dossier zaten aanwijzingen dat hij hulp zou moeten hebben gehad. Maar de verdachte bleef bij zijn verklaring dat alleen hij verantwoordelijk is voor de dood van Diphoorn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.