nieuws

Sloopbedrijf heeft last van vernielingen bij sloop oude klooster Glanerbrug

Sloop Glanerbrug
Sloop Glanerbrug
Het bedrijf Kamphuis Sloopwerken, dat begonnen is met de sloop van het oude Redemptoristenklooster in Glanerbrug, heeft veel last van vernielingen die daar bijna dagelijks worden gepleegd.
Maandag is begonnen met saneren van asbest in het gebouw en sindsdien zijn er al drie nachten vernielingen gepleegd. Er is materiaal van het bedrijf vernield, zoals haspels, freesjes en onderdrukmachines. Ook is er zeil kapot gemaakt dat geplaatst was om het deel af te schermen waar asbest wordt gesaneerd en is een douchesluis vernield.

Maatregelen genomen

Het terrein is afgesloten met bouwhekken. Ook het pand zelf wordt elke dag afgesloten, maar telkens wordt één van de toegangsdeuren geforceerd. Het bedrijf baalt van de vernielingen, ook omdat de werkzaamheden daardoor langer duren. Voor het einde van het jaar moet het asbest uit het gebouw zijn, zodat de daadwerkelijke sloop kan beginnen.
Wie de vernielingen pleegt weet het bedrijf niet. De politie wordt ingeschakeld en het bedrijf gaat surveilleren met eigen medewerkers en met hulp van een beveiligingsbedrijf. Het bedrijf overweegt nog om een beloning uit te loven voor de tip die leidt naar de vernielers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.