nieuws

Het voetbalveld verlaten is geel, al moet je plassen, ook in Holten

Geel voor plassen tijdens voetbalwedstrijd
Geel voor plassen tijdens voetbalwedstrijd
Het staat echt in de regels van de voetbalbond KNVB. Het speelveld verlaten zonder toestemming van de scheidsrechter mag niet, ook al moet je plassen. Het overkwam Nick de Bie uit Holten.
Tien minuten voor rust in de wedstrijd van Blauw Wit tegen Zelos moest De Bie heel nodig en liep tijdens een hoekschop voor zijn eigen club, zonder toestemming te vragen, het veld uit. Bij terugkomst toonde de scheidsrechter hem een gele kaart. "Too much", zegt de voetballer als het terugkijkt op het incident. Hij zegt dat hij echt niet wist dat het niet mocht.

Doelbewust het speelveld verlaten

Maar het staat toch echt in de reglementen van de KNVB. "Een speler ontvangt een waarschuwing en wordt de gele kaart getoond, indien hij één van de zeven hieronder volgende overtredingen begaat: 7. doelbewust het speelveld verlaten zonder toestemming van de scheidsrechter.
De 23-jarige De Bie baalt van de kaart en verwijst naar blessuregevallen. "Dan vragen ze toch ook niet aan de scheidsrechter of ze het veld mogen verlaten?" Maar die vlieger gaat niet op als de reglementen goed worden gelezen, want daarin staat 'doelbewust' en daar is bij een blessure geen sprake van.
Als klap op de vuurpijl verloor Blauw Wit ook nog eens met 1-2 van Zelos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.