nieuws

Aflevering 12 - Palatschinken met cantharellen

Frederike en Jerry gaan op zoek naar cantharellen
Frederike en Jerry gaan op zoek naar cantharellen
In de prachtige natuur van Rennen groeien ontzettend veel cantharellen en die mogen zomaar geplukt worden. Dat gaan Jerry en Frederike dan ook doen en de geplukte exemplaren worden ’s avonds verwerkt in een heerlijk gerecht.

Voor het beslag van de flensjes:

2 eieren
Melk
Meel
Zout
Maak van deze ingrediënten een mooi flensjesbeslag. Bak in wat olie.

Voor de vulling:

1 pond Cantharellen (of andere paddestoelen)
200 gram gerookt spek in fijne reepjes
1 ui, zeer fijn gesneden
Bak spekjes en uien mooi goudbruin in een koekenpan. Bak op het laatst de paddenstoelen even mee.

Voor de saus:

boter
bloem
groentebouillon
1 dl room
knoflook
Maak van boter en bloem een roux. Voeg zoveel groentebouillon toe dat het sausdikte wordt, laat even doorkoken. Maak af met de room en voeg een teentje geperste knoflook toe. Doe op elk bord een flensje. Doe er de paddenstoelenvulling op en wat saus en sla het flensje dubbel.
Culinair journalist Frederike Krommendijk van De Twentsche Courant Tubantia kookt in elke aflevering samen met de gastheer of gastvrouw een streekgerecht. Daarnaast stelt ze zelf een gerecht samen met lokale ingrediënten. Frederike's recepten vind je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.