nieuws

OM beslist in maart over vervolging voormalige MST-top

OM beslist in maart over vervolging voormalige MST-top
OM beslist in maart over vervolging voormalige MST-top
Het Openbaar Ministerie besluit in maart 2014 of voormalige bestuurders van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente strafrechtelijk worden vervolgd voor hun aandeel in de affaire rond oud-neuroloog Jansen Steur. Dat is ruim een maand nadat het strafvonnis is uitgesproken tegen de dokter. Tegen hem is zes jaar gevangenisstraf geëist.
Justitie reageert binnen een dag op een verzoek van een groep oud-patientenom zeven voormalige bestuurders aan te pakken. Het gaat hierbij om oud-bestuursvoorzitter Bijker, Ramaker, Overkamp en Kingma. Daarnaast lid Zijlstra van de toenmalige Raad van Bestuur en oud-voorzitter Veldman van de Raad van Toezicht,
De oud patiënten zouden het schrijnend vinden dat de dokter eventueel wel wordt vervolgd en ziekenhuisbestuurders die niet ingrepen, vrijuit gaan. Die angst bestaat omdat Justitie heeft laten doorschemeren alleen het ziekenhuis MST als rechtspersoon te willen vervolgen.
Oud-patiënten willen aanstaande dinsdag tijdens de laatste zittingsdag in het strafproces tegen Jansen Steur nog een signaal afgeven. Als de oud neuroloog het laatste woord krijgt, zullen de meeste oud-patiënten niet in de rechtszaal plaatsnemen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.