nieuws

Inwoners wijk Hengelo niet allemaal blij met invulling braakliggende grond

Direct omwonenden uit de Hengelose wijk Klein Driene zijn helemaal niet blij met de initiatieven om braakliggende grond een andere invulling te geven. Ze zijn bang dat het plan voor een kinderspeelplaats leidt tot hangjongeren.
Een aantal inwoners van Hengelo is met behulp van de gemeente en plaatselijke ondernemers begonnen met het project WIJ-landen. Bedoeling is om tijdelijke projecten te beginnen op stukken grond die nu braak liggen omdat er door de crisis voorlopig niet op gebouwd gaat worden.
De initiatiefnemers willen onder meer speelplekken of moestuintjes aanleggen. Maar de omwonenden van een braakliggend terrein in de wijk Klein Driene willen helemaal geen kinderspeelplaats in hun achtertuin, ze zijn bang dat er een hangplek voor jongeren ontstaat.
Woningcorporatie Welbions heeft de bezorgde inwoners gegarandeerd dat er geen hangplek ontstaat. De omwonenden blijven sceptisch en houden de situatie nauwlettend in de gaten. "Mochten hangjongeren zich hier ophouden dan zullen we contact opnemen met Welbions, de wijkagent, initiatiefnemers en SCALA."
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.