nieuws

Brand bij chemiebedrijf Elementis in Delden snel geblust

Een beginnende brand bij het chemiebedrijf Elementis in Delden is donderdagavond in de kiem gesmoord door de sprinklerinstallatie. Het vuur was snel gedoofd.
De brandweer rukte donderdagavond rond half elf massaal uit na melding van een incident bij het chemiebedrijf Elementis aan de Langestraat in Delden. Een werknemer wist te vertellen dat tijdens de wissel van de dienst er een luide knal klonk. Onmiddellijk daarna ging het alarm af. Het bedrijf werd meteen ontruimd. En het personeel moest naar buiten. Er werd snel opgeschaald naar grote brand. Korpsen uit Delden, Goor en Hengelo werden opgeroepen.
Het was lang niet duidelijk wat er aan de hand is. De brandweer moest op onderzoek uit. Er was geen brand te zien vanaf de buitenkant. Getuigen meldden minutenlang een hoog geluidssignaal te hebben gehoord. De brand is volgens Elementis ontstaan door een incident bij een van de reactoren. De exacte oorzaak is niet duidelijk. Het productieproces ligt nog stil.
Dat hulpdiensten meteen massaal uitrukken na een melding bij Elementis heeft ermee te maken dat het een risicovol bedrijf is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.