nieuws

Jan Justra uit Kampen schaatst Weissensee4kids

Jan Jutstra
Jan Jutstra
Mijn naam is Jan Jutstra en ik woon in Kampen. Ik doe mee aan Weissensee4kids. In dit blog kunnen jullie mijn ervaringen lezen: over de voorbereidingen, het team waar ik deel van uitmaak, het verblijf in Oostenrijk, de tocht en alles wat er daarna gebeurt.
Het is winter. Voorjaar 2011. Met Willem, Gerrit, Frits en Tjeerd bind ik de schaatsen onder om al schaatsend door prachtige natuurgebieden in Friesland en Overijssel te trekken.

Enig overgewicht

Wat een mooie ervaring om zo met vrienden te genieten van het buiten zijn, de prachtige natuur en van de inspanning. Het is ook afzien: enig overgewicht, een gebrekkige conditie en een huis-tuin-en-keuken-schaatstechniek maken dat ik hard moet werken om de anderen bij te houden. Leeftijd is geen excuus, want als 55-plusser ben ik de op één na jongste in dit gezelschap.
De tweeling Frits en Gerrit naderen zelfs de 70, maar zij hebben dan ook wel drie Elfstedentochten op hun naam staan. Toen, tijdens één van de tochten op het ijs van Earnewâld, ontstond het idee om de Weissensee te gaan schaatsen. Dit jaar ga ik dat voor de tweede keer doen, als deelnemer van Weissensee4kids.

Niet alleen sportief doel

Mijn belangrijkste uitdaging is volop van het leven te genieten: bewust en gezond. Daar heb ik ook mijn werk van gemaakt in mijn trainingsbureau 'AndUrs'. Als levensgenieter heb ik het wel erg druk, want combineer het allemaal maar: tijd voor mijn vrouw Alet, onze kinderen, onze kleinzoon Lex, m'n vrienden, een intensieve baan; veel sporten (fietsen, schaatsen en voetballen) en dan ook nog liever binnendoor dan over de snelweg rijden.
Op de Weissensee, in de prachtige natuur van Karinthië, gaan we met een grote groep schaatsers, supporters en organisatoren drie dagen genieten van de prachtige omgeving en de fantastische sfeer. Het is bijzonder om te ervaren welke inspanningen er geleverd worden. Niet alleen voor de sportieve doelen maar ook voor Kinderen met een Moeilijke Start. Want we trotseren de vele kilometers op het grillige natuurijs natuurlijk ook omdat we weten waarvoor we het doen: het Ronald McDonald huis in Zwolle en Orange Babies in Namibië.
In het volgende blog zal ik vertellen over de voorbereidingen op de ijsbanen in Dronten en Biddinghuizen. Ik kan alvast verklappen dat het zal gaan over de heupbroek, de val, de bijhaal en de cake bij de koffie.
Tot snel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.