nieuws

Wim de Bie wordt interim-bestuurder Saxenburgh Groep

Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg
Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg
Wim de Bie is donderdag benoemd als interim-bestuurder van De Saxenburgh Groep, onder meer eigenaar van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. De Bie vervult tijdelijk de vacature in het bestuur na het vertrek van financieel directeur Henk van der Wal eerder deze maand.
De Bie zal samen met Pauline Terwijn de organisatie leiden. Meer in het bijzonder zal hij werken aan versterking van de positionering van Saxenburgh Groep vanuit een op regionale samenwerking gerichte visie op zorgverlening, financiële haalbaarheid en organisatorische aanpak. De Bie heeft onder meer 21 jaar als algemeen directeur en bestuursvoorzitter gewerkt bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Vanaf 2009 werkte hij als consultant in de zorg.
Voorganger Van der Wal vertrok vanwege tegenvallende financiële resultaten voor het Röpcke Zweers Ziekenhuis van de afgelopen jaren. Volgens de Raad van Toezicht was er voor de toekomst ook geen vertrouwen meer dat deze resultaten weer op orde zouden komen. De zorginstelling komt snel met een plan om de financiën weer op orde te brengen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.