nieuws

Ondernemers Vechtdal halen hard uit naar provinciale politiek

Verschillende ondernemers uit Hardenberg en Dalfsen hebben hard uitgehaald naar de provinciale politiek. Ze vinden het "onbegrijpelijk" dat het besluit over de N340 is terug gedraaid.
"Ik ben mijn vertrouwen in de provinciale politiek kwijt." aldus Francis Hoekendijk. Hij is eigenaar van congreshotel Mooirivier in Dalfsen. Ook Henk Wiersma van de Industriële Koepel Vechtdal vindt het "onbegrijpelijk" dat het besluit over de investering van 260 miljoen euro in de N340 is terug gedraaid. "Bedrijven houden zich aan afspraken, dat zou de overheid ook moeten doen."
De ondernemers deden hun uitspraken in het economische radioprogramma Punt Komma. Henk Brink van transportbedrijf Brink zei in het programma: "Ik ben er echt boos over." "Het is schandalig." Brink denkt er zelfs over om zijn bedrijf van Hardenberg naar Twente te verplaatsen. De N340 zou voor 260 miljoen euro worden aangepast. Het was de bedoeling dat de provinciale weg verbreed zou worden.
Het besluit over de N340 was al genomen maar door een motie van de oppositie die door de VVD werd gesteund is dat besluit nu terug gedraaid. "We hebben er jarenlang voor geknokt maar nu blijft de weg een karrespoor." aldus Henk Wiersma. De ondernemers snappen er niets van. Francis Hoekendijk: "Had dit een paar jaar geleden bedacht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.