nieuws

Brink Transport overweegt vertrek uit Hardenberg door uitstel N340

Transportbedrijf Brink XL denkt er over om uit Hardenberg te vertrekken. Dat zei directeur Henk Brink vrijdag in het economische radioprogramma Punt Komma op Radio Oost.
De gang van zaken rond de N340 frustreert de ondernemer enorm. "Wij gaan onze locatiekeuze heroverwegen. Dat bedoel ik niet dreigend maar we hebben nu ook al een vestiging in Twente en daar zitten we vloeiend op de A1. Dat is dus misschien wel een betere locatie voor een bedrijf als het onze." aldus directeur en mede-eigenaar Henk Brink.

Discussie over de N340 duurt al 15 jaar

Afgelopen woensdag werd in de Provinciale Staten een motie aangenomen waardoor de verbetering van de provinciale weg tussen Hardenberg en Zwolle flinke vertraging oploopt. Coalitiepartij VVD besloot onverwacht mee te stemmen met de oppositie. Daardoor gaat een investering van 260 miljoen euro in de weg opeens niet meer door.
De aanpassing van de N340 is al jaren onderwerp van discussie. Over de weg wordt al ruim vijftien jaar gepraat maar het was tot woensdag de bedoeling dat op korte termijn de schop de grond in zou gaan. De weg zou verbreed worden en alle kruisingen zouden ongelijkvloers worden gemaakt. Een besluit daarover werd woensdag terug gedraaid.

Vertrek Brink XL zou grote tegenslag zijn

Het vertrek van het bedrijf zou een grote tegenslag voor de gemeente Hardenberg zijn. Brink XL zit al sinds 1940  in Hardenberg. Bij het bedrijf werken bijna veertig mensen. Een paar maanden geleden kondigde Wekhamp al het vertrek van het distributiecentrum uit Dedemsvaart aan.
Ook voor Wehkamp speelde de slechte bereikbaarheid van de gemeente een grote rol. Het vertrek van Brink transport is nog geen feit. "We heroverwegen onze locatie omdat de provincie de aanpassing van de N340 heroverweegt." aldus Brink. Hij hoopt dat de politici op het provinciehuis nog tot inkeer komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.