nieuws

PEC Zwolle verliest van sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft opnieuw een nederlaag geleden in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans ging in eigen huis onderuit tegen sc Heerenveen, 1-2.
PEC Zwolle begon nog wel voortvarend aan het duel en wilde zich revancheren van de ruime nederlaag tegen GA Eagles vorige week. De ploeg van trainer Ron Jans, die weer kon beschikken over Mateusz Klich en Bram van Polen, kreeg ook een aantal goede kansen. Maar PEC had te weinig overtuiging om te scoren. De bezoekers waren vooral gevaarlijk in de omschakeling. In de 32ste minuut werd een snelle uitbraak de thuisploeg meteen fataal. Slagveer zocht doelman Diederik Boer op en versierde een dubieuze strafschop. Alfred Finnbogason faalde niet tegenover Boer, 0-1.

Pegel Broerse, stift Finnbogason

Na de hervatting kreeg Finnbogason de mogelijkheid om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen, maar de aanvaller schoot net naast. Niet veel later bracht Joost Broerse beide ploegen in evenwicht. De verdediger kegelde een vrije trap van zo’n 30 meter achter Nordfeldt. Toch was het laatste woord weer aan de topscorer van de eredivisie. Finnbogason werd in de zeventigste minuut weggestuurd en de spits rondde de bal bekwaam af met een stift, 1-2. Zwolle probeerde het nog wel in de slotfase, maar grote kansen bleven uit.

PEC Zwolle – sc Heerenveen 1-2

0-1 Finnbogason (32/pen)
1-1 Broerse (55)
1-2 Finnbogason (70)
Arbiter: Sanders
Geel: Boer, Thomas (PEC Zwolle), Ziyech en Otigba (sc Heerenveen)
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Drost (Nijland/68), Mokotjo, Klich (Gravenbeek/68), Hiwat (Rasevic/79), Benson en Thomas.
sc Heerenveen: Nordfeldt, Kum, Otigba, Kruiswijk, Dijks, De Roon, Van den Berg, Ziyech (Eikrem/83), Basacikoglu (Wildschut/89), Finnbogason en Slagveer (Van La Parra/66).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.