nieuws

RTV Oost-journalist schrijft boek over Jansen Steur

RTV Oost-journalist Rob Vorkink wil een boek schrijven over de affaire rond ex-neuroloog Jansen Steur. Dat zei hij vanmorgen in het programma "Ochtendhumeur" op Radio Oost.
"Van alle informatie die er is, is hooguit drie procent naar buiten gekomen. Er zijn nog zoveel dingen te melden die het lezen meer dan waard zijn." Zo zou de directie van het ziekenhuis in Bad Laasphe, die Jansen Steur ontsloeg nadat bekend werd wat hem in Nederland boven het hoofd hangt, een half jaar na het ontslag met Jansen Steur hebben gebeld met het verzoek opnieuw in dienst te komen. Volgens Vorkink deden ze dat omdat ze erg tevreden waren over het werk van Jansen Steur.

Hoe kon Jansen Steur ontsporen?

In het boek wil Vorkink antwoord geven op de vraag hoe het kan dat Jansen Steur, die als gerenommeerd neuroloog jarenlang werkte in het Medisch Spectrum Twente in Enschede, zo heeft kunnen ontsporen. Daarbij komt volgens hem een groot aantal anekdotes uit de loopbaan van de ex-neuroloog aan de orde.
In Ochtendhumeur vertelde Vorkink dat er twee uitgeverijen belangstelling hebben getoond voor het manuscript. Het boek wordt waarschijnlijk rond de uitspraak in de strafzaak tegen Jansen Steur, in februari 2014, gepubliceerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.