nieuws

Daphne Dertien op plaats zeven kandidatenlijst GroenLinks Europees Parlement

Dertien, Daphne
Dertien, Daphne
Statenlid Daphne Dertien uit Enschede, fractieleider van GroenLinks Overijssel, staat op plek zeven van de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat is vanmiddag op het partijcongres in Utrecht bekendgemaakt.
Vorige maand werd al bekend dat Dertien op de advieslijst was gezet. Vanmiddag werd ze dus officieel op de kandidatenlijst geplaatst. Op Twitter reageert ze enthousiast op het nieuws. "Supercool!" zegt ze. "t GroenLinks-congres zet mij op plaats 7 voor de lijst voor t Europarlement". Verder geeft ze aan veel zin te hebben in de verkiezingscampagne.

Kans op uitverkiezing lijkt niet heel groot

GroenLinks heeft momenteel drie zetels in het Europees Parlement. De kans dat Daphne Dertien daadwerkelijk in het Europees Parlement wordt gekozen lijkt op dit moment dan ook niet zo heel groot, maar dat kan na de verkiezingen natuurlijk heel anders blijken te zijn. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn in 2014. Daphne Dertien is op dit moment bezig aan haar tweede termijn in de Provinciale Staten van Overijssel.
Ook Guliz Tomruk-Kisi uit Deventer kwam vorige maand op de advieslijst van GroenLinks te staan. Zij is vanmiddag op plek 11 van de kandidatenlijst geplaatst. Tomruk-Kisi is sinds 2005 gemeenteraadslid voor GroenLinks in Deventer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.