nieuws

MRSA-besmetting bij medewerkers en cliënten Carintreggeland in Markelo

MRSA-bacterie
MRSA-bacterie
Vier cliënten en drie medewerkers van zorginstelling Carintreggeland zijn besmet met de MRSA-bacterie. De medewerkers werken voor het Thuiszorg Team Markelo. De cliënten wonen allemaal in Markelo.
De MRSA-bacterie is een bacterie die ongevoelig is voor de meeste antibiotica en is daardoor moeilijk te bestrijden. Hoe de zeven personen besmet zijn geraakt is niet bekend. De besmetting werd ontdekt tijdens een controle-onderzoek. Als er bij zo'n controle een besmetting wordt ontdekt, dan worden de mensen in de naaste omgeving van die persoon ook gecontroleerd. Zo zijn de zeven personen uiteindelijk in beeld gekomen. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan en Carintreggeland sluit dan ook niet uit dat er nog meer besmettingen ontdekt worden. 
De besmette medewerkers kunnen voorlopig niet aan het werk. Pas al zij weer MRSA-vrij zijn mogen zij weer bij cliënten komen. In samenwerking met een deskundige infectiepreventiemedewerker die voor Carintreggeland werkt, zijn preventiemaatregelen genomen. De Inspectie voor de Volksgezondheid, de GGD en de huisarts zijn inmiddels geïnformeerd over de besmetting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.