nieuws

D66 Enschede: jongeren moeten welkom blijven in horeca

Drank / bier / openbare dronkenschap (4:3)
Drank / bier / openbare dronkenschap (4:3)
Jongeren van 16 en 17 jaar dreigen vanaf 1 januari nergens meer op stap te kunnen. Dat stelt D66 Enschede. Volgens de partij hebben veel horecaondernemers het voornemen om de jongeren te weigeren nu ze vanaf het nieuwe jaar geen alcohol meer mogen schenken aan 16- en 17-jarigen.
Jongeren van 16 en 17 jaar oud mogen nu nog zwak alcoholische dranken kopen zoals wijn en bier. Maar op 1 januari 2014 gaat de nieuwe horecawet in en mag er helemaal geen alcohol meer verkocht worden aan jongeren onder de 18.
Ondanks liet poppodium Atak weten alleen nog maar 18 jaar en ouder binnen te laten vanwege de aangepaste leeftijdsgrens en ook andere ondernemers hebben dat voornemen. Op die manier is het voor hen makkelijker te handhaven, is de gedachte.
D66 vindt het onterecht 'want ook jongeren van 16 en 17 jaar hebben recht op een leuke avond'. De partij wil daarom dat het gemeentebestuur in gesprek gaat met de horecaondernemers om te voorkomen dat een grote groep straks de deur gewezen wordt in de horeca.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.