nieuws

Publiek stoort zich aan vuurwerkgeluiden tijdens FC Twente - Go Ahead Eagles

Grolsch Veste
Grolsch Veste
Veel bezoekers van de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles hebben zich gestoord aan de vuurwerkgeluiden die supporters van Go Ahead Eagles maakten tijdens de wedstrijd.
Met die geluiden werd gerefereerd aan de vuurwerkramp, die in mei 2000 het leven kostte aan 23 mensen. Veel mensen waren dan ook boos over de vuurwerkgeluiden. Op Twitter werd veel geklaagd.
Maar tegengeluid was er ook van supporters uit Deventer. Zij verbazen zich er over dat er geklaagd wordt over het feit dat er vuurwerkgeluiden worden gemaakt, maar dat niemand iets zegt over het vuurwerk dat voorafgaand aan de wedstrijd door FC Twente-supporters werd afgestoken.

Hoer

Het maken van vuurwerkgeluiden is overigens al sinds 2005 door de KNVB verboden in Nederland. Als een scheidsrechter in zijn rapport melding maakt van de geluiden, kan een straf worden opgelegd. Naast vuurwerkgeluiden zijn ook scheldwoorden met verwijzingen naar 'hoer', ziekten en geslachtsdelen verboden. Ook oerwoudgeluiden, imitaties van geitengemekker, gesis en de woorden 'geitenneuker' en 'Hamas' worden niet getolereerd. Bij het gebruik van spreekkoren kan een wedstrijd worden stilgelegd of zelfs worden gestaakt.
De wedstrijd zelf eindigde overigens in een 3-1 overwinning voor FC Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.