Heracles houdt knap stand en wint thuis van AZ

Heracles Almelo heeft zondagmiddag het thuisduel met AZ gewonnen. In het Polman Stadion werd het 2-0 door een vroege en later treffer van de Almeloërs.
Het duel begon goed voor de thuisploeg, want al na twaalf minuten schoot Linssen de 1-0 binnen na een goede actie. Daarna werd AZ de betere ploeg en dat leverde een reeks kansen op. Beerens, Viergever en Henriksen kregen de grootse, maar kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant schoot Linssen nog voorlangs en dus was de ruststand 1-0.
Na rust bleef AZ op jacht naar de gelijkmaker en werd het enkele keren gevaarlijk. Zo schoot Johansson net naast. Heracles kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Bel Hassani probeerde het van afstand, maar schoot over en even later schoot Tannane hard op Esteban. AZ was kort voor het einde nog dicht bij de gelijkmaker, maar Avdic vond Pasveer op zijn pad. In de blessuretijd besliste invaller Tannane het duel door knap de 2-0 binnen te schieten.

Heracles Almelo - AZ 2-0

1-0 Linssen (12)
2-0 Tannane (90+5)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Wuytens
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Cziommer (Streutker/90+1), Bel Hassani, Rienstra, Rosheuvel (Tannane/57), Uth (Bruns/64), Linssen.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens (Avdic/79), Viergever, Henriksen (Berghuis/67), Ortiz, Elm, Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.