nieuws

Oldtimers naar Den Haag voor protest tegen motorrijtuigenbelasting

Oldtimers in Den Haag tijdens een eerder protest
Oldtimers in Den Haag tijdens een eerder protest
Vanuit heel Overijssel vertrekken morgen oldtimers naar Den Haag om aan te sluiten bij een landelijke actie tegen de invoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. In Den Haag zal een petitie worden aangeboden aan de politiek.
Morgen en overmorgen staat de behandeling van het Belastingplan op de agenda voor de Eerste Kamer. In dat belastingplan staat ook het voornemen om de regels rondom de motorrijtuigenbelasting aan te passen. Nu hebben auto's van 25 jaar en ouder recht op vrijstelling, maar het kabinet wil dat verhogen naar 40 jaar. Dat betekent dat voor veel oldtimers binnenkort weer motorrijtuigenbelasting betaald moet worden.

Laatste hoop

De Tweede Kamer is al akkoord met de plannen, de laatste hoop voor veel oldtimerrijders is de Eerste Kamer. Ze hopen de politici op andere gedachten te brengen met de petitie. Daarnaast beargumenteren ze onder meer dat de invoering van de motorrijtuigenbelasting lang niet zoveel geld oplevert als gedacht en dat het milieu er ook niet bij gebaat is.
Morgenvroeg vertrekken oldtimers vanuit het hele land richting Den Haag. Om kwart voor zes 's avonds is de overhandiging van de petitie op het Binnenhof.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.