nieuws

Overijsselse versies Glazen Huis halen duizenden euro's op

Serious Request Concert Raalte
Serious Request Concert Raalte
Verschillende Overijsselse versies van het Glazen Huis hebben de afgelopen dagen duizenden euro's opgeleverd voor het goede doel. Met een Glazen Café, een Glazen Huis en een Serious Request Concert werd geld opgehaald voor de actie Serious Request van 3FM en het Rode Kruis.
In Bornerbroek bij Almelo zaten vier dj's sinds woensdagavond opgesloten in een Glazen Café om geld in te zamelen. Met onder meer plaatjes draaien en een veiling bracht de actie ruim 12.000 euro in het laatje.
Een vergelijkbare actie in Goor bracht 10.000 euro op. Daar lieten drie dj's zich drie dagen opsluiten zonder vast voedsel en werden allerlei acties gehouden om geld in te zamelen. Het uitverkochte Serious Request Concert in Raalte leverde ruim 2.800 euro op. Dat werd deels opgebracht door de kaartopbrengst, de consumpties en giften.
Alle acties stonden in het teken van Serious Request, een landelijke inzamelingsactie waarbij drie dj's van 3FM zich een aantal dagen laten opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel van het Rode Kruis. Dit jaar staat het Glazen Huis in Leeuwarden en is het ingezamelde geld bestemd voor de strijd tegen kindersterfte door diarree.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.