nieuws

Fietsen in fietsflat Hengelo bij station begin volgend jaar verwijderd

De fietsflat in Hengelo
De fietsflat in Hengelo
Fietseigenaren die hun fiets hebben gestald in de fietsflat in Hengelo, krijgen nog tot en met 6 januari de tijd om hun fiets daar weg te halen. Een dag later start ProRail met het verwijderen van de fietsen.
Hengelo krijgt een nieuwe fietsflat bij het station. Reizigers krijgen daardoor veel meer ruimte voor hun fiets. Het aantal stallingsplaatsen aan de voorkant van het station wordt bijna verdubbeld. De nieuwe fietsenstalling moet in januari 2015 open gaan.
De huidige fietsflat wordt gesloopt. ProRail en de gemeente starten 18 december met het inrichten van een tijdelijke stalling bij het station. Vanaf 6 januari kunnen fietsers niet langer gebruik maken van de huidige fietsflat. Een dag later start ProRail met het verplaatsen van de fietsen die dan nog in de fietsflat staan. Ze worden naar de tijdelijke stalling aan de andere kant van de busbaan gebracht. Dat betekent dat fietsen die dan nog zijn vastgeketend in de fietsflat, worden losgemaakt met een slijptol en worden verplaatst naar de tijdelijke stalling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.