nieuws

Windmolens langs de A1 bij Deventer staan er eind 2014

windmolens
windmolens
De komst van twee windmolens langs de A1 bij Deventer lijkt zeker. Exploitant Raedthuys heeft een noodzakelijke subsidie daarvoor binnengesleept. Dat meldt de Stentor. De windmolens moeten er eind 2014 staan.
Die subsidie was nog niet zeker, omdat er meer aanvragen voor de rijksregeling waren dan er geld beschikbaar was.  Het gaat om de subsidiepot duurzame energie. Uit dat potje wordt de prijs per kilowattuur aangevuld tot maximaal negen cent per kWh. Die bijdrage was nodig om de exploitatie rendabel te maken.
De Deventer Energie Coöperatie wordt voor een kwart eigenaar de molens. Leden kunnen daar een aandeel innemen van 250 euro. Volgens exploitant Raedthuys en Deventer Energie is geld steken in een windmolen aantrekkelijker dan je geld op de bank zetten. Deelnemers krijgen een vaste rente van 2,5 procent per jaar en een aandeel in de winst dat samen boven de zes procent kan uitkomen.
Nu de subsidie geregeld is. kan worden begonnen met de bouwvoorbereidingen. De planning is dat in de zomer de werkzaamheden beginnen en de twee windmolens er eind volgend jaar staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.