nieuws

Zwols Chinees restaurant nodigt Gordon uit voor '39 met rijst'

Chinees restaurant Taiwan in Zwolle doet mee met de landelijke tegenactie van Chinese ondernemers 'nummer 39 met rijst'. In de actie verwijzen 39 Chinese restaurants naar hun eigen gerecht 'nummer 39' op de menu-kaart, te verkrijgen met 39% korting.
De actie is een reactie op de uitspraken van zanger Gordon in het programma Holland's got talent, waar hij een deelnemer van Chinese komaf beledigde door te vragen of hij het nummer '39 met rijst' zou voordragen. Daarmee verwees Gordon volgens de Chinese gemeenschap denigrerend naar het Chinees-zijn van de kandidaat, in plaats van de man als zanger met Hollands talent te verwelkomen.
De discussie die losbarstte na de uitzending was voor de jonge generatie Chinese restauranthouders reden om de tegenactie te beginnen. Voor veel Chinezen was de opmerking van Gordon onfatsoenlijk en onnodig. Zulke zogenaamde grappen worden regelmatig gemaakt en Chinezen kunnen best tegen een grapje, aldus Frank Chan van restaurant Taiwan en bestuurslid van Chinese horeca-ondernemers, maar zo'n grap op televisie maken gaat te ver.
Chan hoopt dat Gordon ingaat op de uitnodiging om bij een van de 39 restaurants nummer 39 te komen eten. Bij restaurant Taiwan staat er bij nummer 39 speenvarken op het menu, een gerecht uit de traditionele Chinese keuken.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.