nieuws

Geen kunstijsbaan op Brink Bathmen dit jaar, gemeente weigert vergunning

Schaatsliefhebbers in Bathmen hebben dit jaar pech: er komt, ondanks de vele aankondigingen in en rond het dorp, geen kunstijsbaan op de Brink dit jaar. Er is geen vergunning voor de ijsbaan verstrekt, meldt de plaatselijke carnavalsvereniging die verantwoordelijk is voor de komst van de ijsbaan.
Volgens voorzitter Toorneman van De Battumse Pompers is de ijsbaan de afgelopen vier jaar tot ieders tevredenheid naar het dorp gehaald. Een aantal weken geleden keurde de gemeente Deventer onverwacht een constructieberekening voor de tent over de ijsbaan af. De berekening zou niet meer aan de nieuwste eisen voldoen.

Risico van mogelijke afkeuring

Volgens Toorneman wilde de verhuurder van de tent wel een nieuwe berekening maken, maar daar zou enkele weken overheen gaan. Vraag was vervolgens of de tent en ijsbaan dan nog wel op tijd opgebouwd konden worden.
De gemeente Deventer zou bereid zijn geweest om de tent en ijsbaan op te laten bouwen in afwachting van de nieuwe berekening, maar dan zou er afgelopen weekend nog een extra keuring gehouden moeten worden. Toorneman zegt dat de vereniging het risico van een mogelijke afkeuring en de bijbehorende financiële strop niet wilde dragen.

Hopelijk volgend jaar wel weer

Een schuldige is er volgens Toorneman niet in de kwestie. Hij vindt het wel een 'beetje kinderachtig' dat de gemeente Deventer zo op haar strepen is gaan staan, terwijl de tent in kwestie in omliggende gemeenten de laatste maanden volgens hem zonder problemen opgebouwd mocht worden.
De carnavalsvereniging laat het er niet bij zitten en hoopt dat inwoners van Bathmen volgend jaar gewoon weer in december op de Brink kunnen schaatsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.