nieuws

Jans: "Bekerduel komt voor PEC Zwolle op goed moment"

Voor PEC Zwolle is er weinig tijd om te treuren na de teleurstellende nederlaag van afgelopen vrijdag tegen SC Heerenveen (1-2). Dinsdag speelt de ploeg van trainer Ron Jans in de achtste finales van de beker uit tegen Excelsior.
Jans heeft de afgelopen dagen geprobeerd zijn ploeg weer op te lappen na de tweede nederlaag op rij: "Door niet alleen te kijken naar de resultaten, maar ook naar andere zaken. Als je ziet hoe we beginnen tegen Heerenveen en hoe we voetballen... Maar dat is een beetje het verhaal van de laatste weken: het leidt tot te weinig goals en daar moet je aan werken. Maar je moet ook wijzen op de dingen die goed gaan. Daar moeten we mee doorgaan, dan komt die overwinning wel."

Goed moment
"Het beste medicijn om goed te voetballen is vertrouwen. En dat krijg je door te winnen", weet Jans. "Wat dat betreft komt deze wedstrijd wel op een goed moment, mits je natuurlijk een ronde verder komt. En dan wordt het ook meteen echt interessant, want dan overwinter je in de beker en zijn er nog maar acht ploegen over. Dat is dus het doel voor morgen."

Sneaky overwinning
Tegenstander is Excelsior, de nummer zeven van de Jupiler League. De ploeg uit Rotterdam plaatste zich voor de achtste finales door in de vorige ronde Go Ahead Eagles uit te schakelen. Jans: "Met Tomasson aan het roer heeft Excelsior zich ontwikkeld tot een ploeg die vroeg druk wil zetten en een lastig te bespelen targetman in de spits heeft (Veldwijk). Ik ben benieuwd of ze tegen ons gaan spelen zoals ze tegen Go Ahead Eagles deden voor de beker; dat was heel verdedigend en eigenlijk wonnen ze een beetje sneaky. Maar het kan ook zijn dat ze spelen zoals de laatste weken in de competitie en dat ze druk gaan zetten. Dat moeten we even bekijken."
Het is nog onduidelijk welke elf spelers van PEC Zwolle dinsdag aan de aftrap zullen verschijnen; Jans maakte maandag de opstelling nog niet bekend. Hij kan in ieder geval nog niet beschikken over Mustafa Saymak, Guyon Fernandez, Ronnie Reniers en Furdjel Narsingh. Het duel op Woudestein begint dinsdag om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.