nieuws

Man uit Hengelo krijgt werkstraf voor mishandeling

Man uit Hengelo krijgt werkstraf voor mishandeling
Man uit Hengelo krijgt werkstraf voor mishandeling
Een man uit Hengelo krijgt een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, voor mishandeling tijdens een uitgaansavond vorig jaar september in de Hengelose binnenstad.
Bij die confrontatie tussen twee groepen jongeren raakten uiteindelijk twee mannen flink gewond, toen ze op de grond terechtkwamen en er op hen ingeschopt werd. Eén van hen liep breuken in zijn gezicht op, terwijl het andere slachtoffer er een zware hersenschudding aan over hield. De confrontatie zou ontstaan zijn, omdat over en weer opmerkingen over moeders gemaakt werden.

Verdachte heeft twee klappen bekend

De man uit Hengelo bekende dat hij twee keer een klap gaf. Hij zegt dat hij werd belaagd door een groep van vijf jongens, waarvan één hem een klap gaf. De man vertelde de rechter dat hij terugsloeg om weg te komen. Dat lukte, maar wat daarna gebeurde weet de verdachte niet.

500 Euro smartengeld

Beide slachtoffers vroegen een flinke schadevergoeding, maar die werd door de rechter niet toegekend. Volgens de rechter is het letsel dat de slachtoffers opliepen niet voor honderd procent toe te schrijven aan de man uit Hengelo. Uiteindelijk oordeelde de rechter dat de Hengeloër één van de slachtoffers 500 euro smartengeld moet betalen.
De rechter sprak een tweede verdachte, een man uit Losser, vrij wegens gebrek aan bewijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.