nieuws

Twentse Kerststoet Borne spektakel met 300 figuranten

Borne had vandaag de primeur van iets nieuws, de Twentse kerststoet. Een optocht, levende kerststal, theatervoorstelling en concert in één. Meer dan 300 figuranten beeldden samen het kerstverhaal uit, tijdens een optocht door het dorp.
Een kerstspel of levende kerststal, dat hebben wel meer dorpen in Overijssel, maar een kerststoet, een soort lopende voorstelling van het kerstverhaal, dat is iets bijzonders. De stoet vertrok om 18 uur bij het hoofdkantoor van Avelijn in Borne, en eindigde op het dorpsplein. Daar werd nog een kersttoneelstuk opgevoerd. De stoet werd door duizenden mensen bekeken.

Inwoners doen massaal mee

Een grote groep vrijwilligers heeft er bijna anderhalf jaar aan gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Er zijn honderden kostuums genaaid, er is muziek voor geschreven  en dominee Johan Meijer schreef speciaal voor deze gelegenheid een kersttoneelstuk. De figuranten zijn allemaal inwoners van Borne. Onder hen ook burgemeester Welten die keizer Augustus mocht spelen.
Het idee voor de kerststoet komt van de stichting 3Kearls uit Borne, een stichting die als doel heeft bijzondere activiteiten in Borne op te zetten. Als het aan de organisatie ligt wordt de kerststoet een jaarlijks terugkerende traditie.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.