nieuws

Satudarahlid in Ahaus aangehouden voor witwassen; politie doet invallen in Enschede

Een 48-jarige man uit Ahaus is vandaag aangehouden voor witwassen. De man is lid van motorclub Satudarah. Hij werd opgepakt in een groot politieonderzoek.
De Nederlandse politie heeft Duitsland om uitlevering van de verdachte gevraagd. De man werd aangehouden tijdens een inval door de Duitse politie met ondersteuning van de Nederlandse politie. Er zijn verder invallen gedaan in huizen in Alstätte, Enschede, Glanerbrug, Usselo, Maastricht, Bergen op Zoom en in België. De aanhouding en de invallen zijn een gevolg van een langlopend onderzoek naar witwassen van crimineel geld. Er zijn spullen en administratie in beslag genomen.

Hennepkwekerijen

In een huis in Enschede en in een huis in Bergen op Zoom werden tijdens de huiszoekigen hennepkwekerijen aangetroffen. Bij de hennepkwekerij in Enschede werd de 22-jarige bewoonster aangehouden. In Bergen op Zoom werd een 44-jarig lid van Satudarah aangehouden. In zijn huis is behalve de hennepkwekerij ook een vuurwapen gevonden. Deze man en de vrouw uit Enschede zijn ook vastgezet in een politiecel.
De politie werkte in het onderzoek samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en Defensie. Defensie  ondersteunde de politieactie met specialistische kennis voor de doorzoekingen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.