nieuws

Jansen Steur wenst zijn slachtoffers sterkte in slotwoord

Oud-neuroloog Jansen Steur heeft vanmorgen zijn slachtoffers sterkte gewenst. Dat deed hij tijdens zijn slotwoord in de rechtbank in Almelo. Vandaag was de slotdag van zijn proces.
Jansen Steur zei dagelijks te beseffen dat het een grote last is voor zijn patiënten. "Dit had niet mogen gebeuren. Ik leef met u mee en wens u sterkte."

"Per definitie faalbaar"

De oud-neuroloog ging in zijn slotwoord uitvoerig in op het stellen van foute diagnoses door artsen. Jansen Steur stelde dat artsen per definitie feilbaar zijn.
Hij blijft van mening dat hij zijn werk in het Medisch Spectrum Twente goed gedaan heeft. "Competente neurologen maken dagelijks foute diagnoses", aldus Jansen Steur. "Een arts moet op juiste wijze omgaan met zijn foute diagnose. Daar moet hij goed mee omgaan en het bespreken met zijn patiënt."

Alle tijd voor patiënten

Volgens Jansen Steur was hij niet meer in staat om bij een aantal patiënten fouten te herstellen, omdat de behandeling van die patiënten werd overgenomen.
De oud-neuroloog reageerde ook op de rol van de media in zijn proces. "De tientallen missers die in de media zijn genoemd, zijn niet gestaafd, maar hebben deze zaak wel gekleurd." Volgens Jansen Steur stonden bij hem de patiënten altijd voorop. "In mijn ogen nam ik alle tijd voor mijn patiënten. Ik heb nooit geëxperimenteerd met mijn patiënten."

"We moeten vedan"

Jansen Steur liet, net als zijn advocaat eerder, weten dat hij erg teleurgesteld is in de media en de politiek, die hem tot middelpunt van spot hebben gemaakt. "Ik werd de horrordokter genoemd, ik werd zelfs Mengele genoemd. Geen weldenkend mens zou dat doen", zegt de oud-neuroloog.
Ook zijn oud-collega's kregen kritiek. Zij hadden eerder in moeten grijpen toen hij ontspoorde, zegt Jansen Steur die uit lijkt te kijken naar de dag van de uitspraak. "Op 11 februari komt er een einde aan deze zaak. Ik wil maar één ding zeggen. We moeten vedan...."
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.