nieuws

Verzamelaar uit Genemuiden zet zeldzame Militaire Willemsorde op Marktplaats

De Willemsorde is sinds 1940 maar 194 keer toegekend
De Willemsorde is sinds 1940 maar 194 keer toegekend
Op Marktplaats staat sinds enkele dagen een zeer zeldzame Militaire Willemsorde te koop, op te halen in Genemuiden. De onderscheiding werd sinds 1940 maar 194 keer toegekend. Het is de oudste en hoogste Nederlandse ridderorde. De orde wordt verleend voor daden die getuigen van "moed, beleid en trouw" zoals ook op de onderscheiding staat.
Een verzamelaar uit Genemuiden van militaire onderscheidingen, is de verkoper. Hij weet hoe zeldzaam de medaille is en hoe bijzonder: "Er spreekt echt waardering uit voor de ontvanger, het is een hele bijzondere medaille." Dat hij er dan toch van af wil, komt omdat hij - financiële - ruimte wil maken voor een nieuw stuk in zijn verzameling. "Ik ben op zoek naar een bijzondere Britse onderscheiding, maar die kost ook veel geld, dus daar moet ik deze Willemsorde voor verkopen."

Onbekend wie de Willemsorde ooit ontving

Zoals andere mensen postzegel of luciferdoosjes verzamelen, verzamelt deze man al jaren medailles en andere militaire onderscheidingen. Jammer aan de Willemsorde vindt hij dat hij niet weet wie de medaille ooit ontvangen heeft: "Medailles in Nederland staan niet op naam. Ik heb hem ooit geruild met een andere verzamelaar en ik weet niet hoe hij er aan kwam." Hoeveel de onderscheiding gaat opbrengen is nog niet bekend, inmiddels is er al ruim 900 euro voor geboden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.