nieuws

Personen uit Deventer, Hardenberg betrokken bij illegale asbestsanering

Onderzoek naar illegale asbestsanering
Onderzoek naar illegale asbestsanering
Drie personen uit Deventer, Hardenberg en Apeldoorn worden verdacht van betrokkenheid bij vermoedelijke illegale asbestsanering. Dat blijkt uit onderzoek van de politie in opdracht van de officier van justitie. De drie zouden een asbestsaneerder hebben geholpen met illegale asbestsanering.
De saneerder zou op vier adressen in de gemeenten Deventer, Raalte, Heeten en Apeldoorn asbest hebben verwijderd. Het asbest is zeer waarschijnlijk illegaal verwijderd. Op twee adressen bleek dat er nog sprake was van asbestbesmetting. Daardoor moest opnieuw, en tegen hoge kosten, gesaneerd worden. Verder bleek dat na een sanering op een bouwplaats verder is gewerkt, terwijl er onvoldoende gesaneerd was. De betrokken saneerder is al twee keer eerder bekeurd voor illegale asbestsanering.

Verkeerde documenten

Het saneringsbedrijf heeft waarschijnlijk stelselmatig gebruik gemaakt van verkeerde documenten, om zo de illegale asbestsanering te verdoezelen. De politie heeft ook onderzoek gedaan naar het naleven van de verschillende vergunningsvoorschriften op het terrein van het saneringsbedrijf. Ook is gecontroleerd of de bedrijfsvoering wel met de milieuvergunning overeenkomt. De resultaten daarvan zijn nog niet bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.