nieuws

Problemen met het busvervoer tussen Wanneperveen en Meppel

Busvervoer tussen Wanneperveen en Meppel
Busvervoer tussen Wanneperveen en Meppel
Scholieren zijn de dupe van het nieuwe busvervoer tussen Wanneperveen en Meppel. Op de route rijden sinds kort kleine busjes, waarin acht personen kunnen worden vervoerd. Tijdens de ochtendspits is zo'n busje echter snel vol en kunnen scholieren niet meer mee.
De dienstregeling is onlangs gewijzigd en er wordt nu met de kleine busjes gereden in plaats van met de normale lijnbussen. Al na een paar haltes is het achtpersoonsbusje vol en stopt de chauffeur alleen nog maar om te zeggen dat de bus vol is en dat er meer busjes worden ingezet. De wachttijd loopt voor veel scholieren wel flink op.
Een verontruste ouder heeft het probleem bij onder meer de provincies Overijssel en Flevoland en bij de gemeente Steenwijkerland aangekaart. Die reageren dat indien er sprake van capaciteitsproblemen is, de problemen aangepakt zullen worden. De gemeente Steenwijkerland laat weten dat ze het probleem bij de provincie hebben aangekaart.
De provincie Flevoland erkent dat er problemen zijn met de capaciteit. Zowel de provincie als vervoerder Connexxion waren in de veronderstelling dat de capaciteitsproblemen verholpen waren, maar nu dat niet zo is gaan beide partijen op zoek naar een passende oplossing. Hoe lang het duurt om de problemen te verhelpen is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.