nieuws

Openbaar Ministerie zet zaak tegen raadslid Raalte voorwaardelijk stop

Zaak tegen raadslid Raalte geseponeerd
Zaak tegen raadslid Raalte geseponeerd
Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen raadslid Misha van Raalte voorwaardelijk stopgezet. Burgemeester Zoon deed in mei aangifte tegen het raadslid van 1 voor Allen, wegens het schenden van het ambtsgeheim. Het OM heeft wel voldoende bewijs gevonden, maar heeft besloten het raadslid niet te vervolgen. Als hij opnieuw de fout ingaat, kan hij alsnog vervolgd worden.
Misha stelde in april vragen over het verdwijnen van twee pvc-buizen die waren gevonden in een stortgat met asbest aan de Heesweg in Raalte, op het voormalig erf van oud-wethouder Haarman. Haarman verkocht de grond aan de gemeente, maar de grond bleek verontreinigd te zijn.

"Ik deed niets verkeerd"

Haarman ontkent dat hij bij de verkoop wist van het stortgat op het boerenerf. In het stortgat zijn echter twee buizen gevonden met daarop een productiedatum. Misha schond volgens de burgemeester de geheimhoudingsplicht door vragen over die pvc-buizen.
Het raadslid vond zelf dat hij niets verkeerd had gedaan. "Iedereen wist het. De raadsleden, de wethouders en de burgemeester. Alleen de burgers van Raalte niet, terwijl zij het juist moesten weten. De grond is van de burger", zei Misha eind april.

Onvoldoende bewijs

De Rijksrecherche heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan. Er zijn getuigen gehoord, het raadslid is als verdachte verhoord en er zijn stukken verzameld en beoordeeld.
Tijdens het onderzoek is voldoende wettig en overtuigend bewijs gevonden dat Misha het ambtsgeheim heeft geschonden. Het voorwaardelijk stopzetten heeft een proeftijd van twee jaar.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.