nieuws

Zelfstandige Professionals regio Zwolle moeten beter vindbaar worden voor MKB

MKB Nederland
MKB Nederland
Het MKB en Zelfstandige Professionals (ZP) in de regio Zwolle moeten meer gaan samenwerken. Ze hebben elkaar steeds meer nodig, maar kunnen elkaar moeilijk vinden. Dat zegt de Kamer van Koophandel.
MKB-bedrijven maken steeds meer gebruik van ZP'ers. De bedrijven hebben de afgelopen jaren flink gesneden in het eigen personeelsbestand en ze huren bij extra opdrachten vooral ZP'ers in. Die worden het liefst in de directe omgeving van het bedrijf gevonden, maar die zijn moeilijk te vinden voor de bedrijven. De ZP'ers moeten dus beter vindbaar en zichtbaar zijn, blijkt uit de gesprekken met de KvK.

Lokale initiatieven

Op lokaal niveau zijn verschillende ZP-netwerken al bezig die vindbaarheid te verbeteren. Zo geeft ZP Netwerk Kampen een gids uit om de zichtbaarheid van de leden te vergroten, organiseert ZP Hardenberg een ondernemersbeurs en gaan in de Noordoostpolder ZP’ers en grotere lokale ondernemers in een bijeenkomst concreet aan de slag met opdrachten.
De komende tijd gaan de besturen van ZP-organisaties met elkaar in gesprek om ook per branche een regionale aanpak te bedenken. Zo moet samen met het MKB en de grotere bedrijven de vakkennis van ZP'ers in de regio beter in beeld gebracht worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.