nieuws

GroenLinks Deventer zet komst Serious Request in verkiezingsprogramma

Serious Request in 2012 in Enschede
Serious Request in 2012 in Enschede
Het glazen huis van Serious Request, de actie waarmee 3FM geld ophaalt voor het goede doel, moet in 2017 naar Deventer komen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van GroenLinks in Deventer voor de gemeenteraadsverkiezingen, die volgend jaar worden gehouden.
Het is een idee van Tjeerd van der Meulen en Koen Boswinkel, beiden kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen namens GroenLinks Deventer.

Vorig jaar 12 miljoen euro

Vanaf morgen worden drie dj's van 3FM opgesloten in het glazen huis in Leeuwarden. Op radio en televisie is tot en met 24 december te volgen hoe er geld ingezameld wordt voor een goed doel. Vorig jaar stond het glazen huis in Enschede en werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro opgehaald.
In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, dat binnenkort wordt gepresenteerd, staat dat GroenLinks het evenement over een paar jaar naar Deventer wil halen. "Deventer en grote evenementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden", zeggen Van der Meulen en Boswinkel. "Evenementen als Deventer op Stelten, Dickens en de Boekenmarkt laten zien dat onze gemeente alles in huis heeft om Serious Request tot een succes te maken: een grote vrijwilligerspool, een prachtige Brink die als thuishaven kan dienen voor het glazen huis, gezellige kroegen en restaurants en authentieke winkels."

Enorme impuls voor Deventer

Vraag is natuurlijk wel of het beide aspirant-raadsleden gaat om de exposure voor Deventer of om het goede doel. "Natuurlijk is zo veel mogelijk geld ophalen voor een goed doel de kerngedachte van Serious Request, maar de stad krijgt eveneens een enorme impuls. Eerdere edities hebben laten zien dat er een geweldig "we-doen-dit-samen-gevoel" ontstaat en Deventer zal daar geen uitzondering op zijn. Daar zijn wij van overtuigd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.