nieuws

Oude Rijksweg in Staphorst na twintig maanden weer open

Klaas Dunnink op z'n knieën in het zand
Klaas Dunnink op z'n knieën in het zand
Het werk is gedaan. Na twintig maanden straten is de Oude Rijksweg in Staphorst weer open. Vanmorgen werden de laatste straatklinkers het zand ingetikt.
Klaas Dunnink uit Staphorst en Mirek Kwasigroch uit Polen hadden de eer om vanmorgen rond half twaalf de laatste klinkers in de Oude Rijksweg te tikken. De oeroude straatweg, volgens velen een van de mooiste van Overijssel, is weer open.
De herinrichting van ruim zeven kilometer lange weg begon op maandag 2 april vorig jaar in Rouveen. "Mijn levenswerk en tevens een thuiswedstrijd", zegt stratenmaker en Staphorster Klaas Dunnink. Woensdagmiddag is de officiële opening.
Klaas Dunnink en zijn mannen gingen met veel plezier op de knietjes liggen. "Het was een geweldige klus om te doen", zegt hij. Al ruim dertig jaar zit hij in het vak. "Dit was de grootste en mooiste klus uit mijn loopbaan. Mijn levenswerk tot nu toe", glundert hij. "We werden overal goed verzorgd met koffie en koek. We kennen nu elke burenruzie aan de Streek. Vaak moesten buren van elkaars steeg gebruikmaken als de weg eruit lag. We hebben wel wat onmin gezien, maar over het algemeen viel het mee", grinnikt Klaas.
Er moet nu nog één deel van het dorpslint op de schop en dat is het stuk van de Gemeenteweg in Staphorst vanaf de rotonde tot aan het spoor. In de tweede helft van volgend jaar is dit stuk aan de buurt. Klaas Dunnink hoopt en verwacht dat hij en zijn mannen dan weer aan de slag kunnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.