nieuws

Almelo stopt direct samenwerking met kringloopbedrijf Wawollie

Drukte bij de opening van Wawollie in Almelo
Drukte bij de opening van Wawollie in Almelo
De gemeente Almelo stopt per direct de samenwerking met kringloopbedrijf Wawollie.
Voor de 55 mensen die met behoud van hun uitkering bij Wawollie werken, wordt een andere plek gezocht. Dat hebben ze vandaag te horen gekregen. De gemeente zet de samenwerking stop omdat het kringloopbedrijf zich niet houdt aan de afspraken.
De mensen die met behoud van hun uitkering bij Wawollie werken, krijgen volgens Almelo niet de juiste begeleiding. Ook kunnen ze zich onvoldoende doorontwikkelen. Al in het voorjaar voerde de gemeente gesprekken met de leiding van Wawollie hierover. In oktober was de situatie niet voldoende verbeterd en ook nu kwam het bedrijf afspraken niet voldoende na.
Wawollie en Almelo werken sinds juli 2012 samen. Uitkeringsgerechtigden met weinig werkervaring konden aan de slag bij het kringloopbedrijf. Daar konden ze onder begeleiding werkervaring op doen. 85 mensen hebben werkzaamheden verricht bij Wawollie.
De beëindiging van de samenwerking staat los van de gedoe rondom de omgevingsvergunning. De rechtbank bepaalde onlangs dat het kringloopbedrijf niet over de juiste vergunning beschikt. De gemeente wil het pand daarom sluiten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.