nieuws

TransferProat: Leeuwin opvolger Lachman, Ruiz naar Anderlecht?

Bryan Ruiz
Bryan Ruiz
Nog twee weken en dan gaat de transfermarkt weer open. In de eredivisie is er nog één speelronde te spelen voor de winterstop en dan komen de geruchten weer in grote mate. In de aanloop naar die periode gebeurt er echter ook al genoeg. Hieronder een nieuw overzicht.
PEC Zwolle ziet Darryl Lachman waarschijnlijk vertrekken in de winterstop en ziet naar verluidt in Ramon Leeuwin Cambuur zijn opvolger. "Ik heb dat ook gehoord, maar dat is alles. Er is geen contact. Ik ben er ook helemaal niet mee bezig. De transfermarkt is nog niet eens open en ik zit hier prima. Als er iets is, dan hoor ik dat vanzelf. Maar voorlopig focus ik me gewoon alleen op Cambuur", aldus de verdediger tegen VoetbalPrimeur.
Afgelopen week werd in de media gezegd dat Torgeir Børven de nieuwe spits van FC Twente zou worden. Dit is echter nog niet zeker. Volgens de spits zijn alle opties nog open, dat zegt hij tegenover Tipsbladet. "Ik kan niet precies zeggen wanneer er duidelijkheid zal komen, maar ik verwacht zelf dat het voor kerst bekend is. Meer kan ik niet zeggen."
Een andere spits die met FC Twente in verband wordt gebracht is Mike van Duinen van ADO Den Haag. De aanvaller die eind oktober nog de winnende maakte tegen de Enschedeërs zou ook in de belangstelling staan van FC Utrecht en het Deense FC Kopenhagen en Bröndby.
Bryan Ruiz vertrekt wellicht deze winter bij Fulham. Het voormalige goudhaantje van FC Twente is niet zeker van een basisplek bij de Engelse club en overweegt een vertrek. Hij kwam over van AA Gent toen hij naar Twente ging en ziet een terugkeer zitten: "Ik zie een terugkeer naar België of misschien Nederland wel zitten", vertelt Ruiz aan Het Nieuwsblad. "Ik heb mooie herinneringen aan België, ik heb daar nog veel vrienden." Anderlecht is een club die aan Ruiz gelinkt wordt.
Ook Luuk de Jong krijgt weinig speeltijd bij zijn club Borussia Mönchengladbach. Volgens Duitse media mag hij echter tot de zomer niet vertrekken. Clubs als Everton, Stoke City en PSV zouden interesse hebben in de voormalig spits van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.