nieuws

PEC Zwolle via Excelsior naar kwartfinale beker

PEC Zwolle heeft zich dinsdagavond zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ron Jans was in Rotterdam met 4-1 te sterk voor Excelsior.
Het duel begon fantastisch voor Zwolle, want al binnen tien minuten was het twee keer raak. En beide keren was het Benson die scoorde. Eerst was hij alert in de rebound en kort daarna kopte hij de tweede binnen na goed werk van Hiwat. Drost probeerde het even later ook nog, maar schoot te slap in. Excelsior kreeg voor rust kansen via Veldwijk en Auassar, maar kwam niet tot scoren en dus was de ruststand 0-2.
De tweede helft begon met Kevin Begois onder de lat. Hij verving Diederik Boer uit voorzorg. Na een uur moest Lachman naar de kant met een blessure aan zijn hamstring. Van der Werff was twintig minuten voor het einde dicht bij de 0-3, maar zijn vrije trap ging naast. Even later was het wel raak, Hiwat schoof de derde wel binnen en dus was het duel beslist. Kort daarna zorgde Veldwijk nog wel voor de 1-3, maar dat was slechts een eretreffer. Kort voor het einde zorgde Achenteh met een afstandsschot (blunder doelman Deckers) voor de 1-4 eindstand.
Het duel tussen Excelsior en PEC Zwolle was de enige van dinsdagavond. Heracles Almelo komt woensdag in actie tegen Feyenoord. Donderdagavond is de loting voor de kwartfinales.

Excelsior - PEC Zwolle 1-4

0-1 Fred Benson (8)
0-2 Fred Benson (10)
0-3 Giovanni Hiwat (76)
1-3 Lars Veldwijk (78)
1-4 Rochdi Achenteh (83)
Arbiter: Janssen
Geel: Fischer, Drost
Excelsior: Deckers, Karami, van Diermen, Fischer, Woudenberg, Kruijs, Hutten (Kalisse/69), Auassar, Blij (Botaka/41), Veldwijk, Vermeulen.
PEC Zwolle: Boer (Begois/46), Van Polen (Gravenbeek/62), Lachman (Broerse/61), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh, Hiwat, Drost, Thomas, Benson.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.