nieuws

SGP vindt openstelling winkels tijdens Kerst in Oud Kampen onprofessioneel

Stadsbrug Kampen
Stadsbrug Kampen
De SGP in Kampen vindt het onprofessioneel van het gemeentebestuur dat het winkeliers de ruimte heeft gegeven om open te gaan tijdens Kerst in Oud Kampen, op zondag 22 december.
De SGP concludeert dat er op grond van landelijke wetgeving of het coalitieprogramma geen enkele reden was voor verruiming van de regels ten aanzien van de zondag waarop Kerst in Oud Kampen wordt gehouden. De partij hoopt niet dat hiermee een eerste stap is gezet om winkels vaker op zondag op te krijgen.
Kampen heeft geen koopzondagen, maar winkeliers die etenswaren verkopen krijgen tijdens Kerst in Oud Kampen een ontheffing van de gemeente. Ook andere winkeliers hebben aangekondigd om op zondag 22 december hun winkels te openen, maar officieel mag dat niet. Burgemeester Koelewijn heeft al gezegd dat de gemeente niet heel streng zal handhaven.
DE SGP-fractie vindt dat er ten aanzien van de handhaving met meerdere maten wordt gemeten en dat hierdoor de geloofwaardigheid van het openbaar bestuur onder druk komt te staan. De SGP heeft waardering voor winkeliers die dicht blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.