nieuws

Onderzoek naar dood zwerver in Enschede

De zwerver werd vorige week dood aangetroffen in de Molenstraat in Enschede
De zwerver werd vorige week dood aangetroffen in de Molenstraat in Enschede
Burgemeester Den Oudsten uit Enschede heeft een onderzoek laten instellen naar de dood van een dakloze.
De 57-jarige Enschedeër werd vorige week dinsdag dood aangetroffen onder een brandtrap in de Molenstraat in Enschede. De zwerver was de nacht ervoor geweigerd door het Leger des Heils. De dag daarvoor was hij zijn kamer aan de Deurningerstraat uitgezet.
De TC Tubantia meldt dat de kinderen van de man verbijsterd zijn dat hun vader niet is geholpen door de nachtopvang van Tactus en het Leger des Heils. Ze zijn ervan overtuigd dat hun vader nog in leven zou zijn als hem nachtopvang zou zijn aangeboden. De Enschedeër kreeg geen onderdak bij de betrokken instanties, omdat het daarvoor niet koud genoeg was. Wel kreeg hij een slaapzak en een kop koffie mee.
Burgemeester Den Oudsten wil de feiten op tafel en heeft van zowel van Tactus als het Leger des Heils een rapport gevraagd over de gang van zaken die nacht. Dat rapport is mogelijk morgen klaar. De politie had eerder al een onderzoek ingesteld, maar kwam tot de conclusie dat de zwerver een natuurlijke dood is gestorven. De Enschedeër leefde de afgelopen vijf maanden op straat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.