nieuws

Ex-neuroloog Jansen Steur mag nooit meer in Nederland aan het werk

Ex-neuroloog Jansen Steur mag nooit meer geregistreerd worden in het zogenoemde BIG-register, de databank van alle Nederlandse zorgverleners. Dat betekent dat hij nooit meer in Nederland aan de slag mag als arts. Dat heeft het Medisch Tuchtcollege in Zwolle bepaald.
Vijf ex-patiënten hadden bij het Tuchtcollege een klacht tegen Jansen Steur ingediend. Volgens het Tuchtcollege stelde Jansen Steur verkeerde diagnoses en schreef hij verkeerde medicijnen voor. Jansen Steur maakte summier aantekeningen en had weinig inzicht in de individuele gevallen.

Alle klachten gegrond

In alle zaken komt een beeld naar voren van een arts die verkeerde diagnoses stelde, niets toetste en geen overleg had met collega's. De voorzitter van het Tuchtcollege begon de uitspraak met te zeggen dat niet alle feiten in deze zaak verjaard waren.
Jansen Steur was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Hij verblijft momenteel in het buitenland. Ook zijn advocaat was niet aanwezig. Twee van de vijf ex-patiënten die een klacht hadden ingediend en letselschadespecialist Drost waren aanwezig bij de uitspraak. Zij reageren emotioneel, maar zijn ook opgelucht.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.